Hoe gaan onze praktijk lessen?

Praktijklessen

In onderstaande tekst zullen wij je meer vertellen over de praktijklessen die wij aanbieden.

De lessen

Bij veel rijscholen duren de lessen 45, 50 of 60 minuten. Uit ervaring blijkt dit vaak te kort om echt goed te kunnen oefenen. Daarom geeft Rijschool Arjan Kok hoofdzakelijk lessen van 90 minuten. Binnen deze 90 minuten heb je tijd om alles te behandelen en kan je ook nog een andere leerling ophalen mocht dit nodig zijn. Mocht je een keer niet kunnen ongeacht de reden, wordt deze les bij ons niet in rekening gebracht. Bij veel rijscholen werkt dit anders en wordt, wanneer je binnen 48 uur voor de les afzegt, de les in rekening gebracht. Bij Rijschool Arjan Kok kijken we samen met de leerling naar wanneer het beter uitkomt door in de agenda te puzzelen.

Spanning voor examen?

Vind jij het spannend om examen te gaan doen en denk jij dat je hier veel zenuwen bij gaat krijgen? Vraag de rijinstructeur voor tips! Met jaren ervaring als rijinstructeur weet hij natuurlijk als geen ander hoe het is. Wees dus niet bang om iets te vragen!

Praktijkexamen

Praktijkexamen aanvragen

Als je je theorie-examen gehaald hebt en je al een tijdje lessen volgt bij ons, vraag je je natuurlijk af wanneer je dan precies praktijkexamen gaat doen. Bij Rijschool Arjan Kok kijken wij samen met jou naar wat wijsheid is. Wij kunnen na een tijdje een goede inschatting maken, maar het is ook belangrijk of jij zelf denkt dat je er klaar voor bent. Op deze manier komen we gezamenlijk tot een conclusie en kunnen we samen een examen in gaan plannen. Let op! Het praktijkexamen vraag je dus samen met je instructeur aan.

Wat bieden wij jou

 • Een zeer enthousiaste, ervaren rijinstructeur.
 • Altijd rijden in dezelfde lesauto.
 • Persoonlijke en gezellige lessen van goede kwaliteit.
 • 90 minuten rijles om de les zo effectief mogelijk te maken.
 • Genoeg lessen, om je goed voor te bereiden op je examen.
 • CBR kosten

  Naast de kosten voor je rijlessen en praktijkexamen zijn er nog andere kosten waar je rekening mee moet houden. Namelijk de CBR kosten. Om je examens te mogen maken moet je eerst een gezondheidsverklaring afleggen. Hier rekent het CBR €39,30 euro voor. Voor het theorie-examen zelf rekenen ze €37,00 euro.

  Contact opnemen

  Wil je een afspraak maken of heb je een vraag? Klik dan hier voor de contactmogelijkheden.